Sydhavns Salonen - ulighed: Barbro; Glenn Bech; Wilma Version; Christoph Ellersgaard

Karens Minde Kulturhus, København

fre 21 apr 2023 19:30

Sydhavns Salonen: koncert med Barbro; ord med forfatter Glenn Bech; performancen med Wilma Version; vidensdeling med sociolog Christoph Ellersgaard

Ulighed, uretfærdighed, skjulte dagsordner. De rige bliver rigere og de fattige fattigere..

Jeg glæder mig til at råbe med forfatter Glenn Bech, når han udfolder sit rystende manifest, til at blive rystet og rørt af Barbro og deres fantastiske band, til at få afdækket magtelitens strukturer af sociologen Christoph E, til at opleve Wilma Version give rampelys til den usynlige klasse.

Hit me with a flower!

Døre kl. 19:00
Show kl. 19.30
Entré: 150 kr.

GLEEN BECH ◁◁◁
JEG ANERKENDER IKKE LÆNGERE JERES AUTORITET udkom i september 2022,  og siden da har Glenn Bech holdt Nytårstale (Deadline, DR), lavet podcast mm.
Med brændende indignation, humor og sårbar skrøbelighed udfolder Glen Bech sit manifest ud fra sine egne smertelige erfaringer med det klasseopdelte samfund.
Et kampskrift der oplyser den sociale ulighed og uretfærdighed, der findes på tværs af boomere, storbyens woke, den politiske elite, provinsens proletariat og i middelklassens hykleri.
“JEG ANERKENDER IKKE LÆNGERE JERES AUTORITET, var en bog, der krævede alt mit mod og mere til. Sådan skal det muligvis være. Både i hjemmet, gennem skoletiden osv. overlevede jeg primært ved at undertrykke, hvem jeg var, og hvordan jeg havde det; jeg tilpassede mig og var tilgængelig for andres behov. Men det er slut nu. Heldigvis!
Vi er mange med tilsvarende historier, det ved jeg, fordi min indbakke bugner af dem. Bogen er nået livsbekræftende bredt ud, og den har givet mig mulighed for at tale med mennesker og beslutningstagere, som jeg ikke før havde adgang til.
Det er utroligt, synes jeg, hvordan et politisk prosadigt/manifest formår at skabe den tilstrømning på tværs af klasser og andre tilhørsforhold. Ovenikøbet midt i en inflation.” (glennbech.dk)
Bogen kan også fås som lydbog, hvor GB selv læser op, og er i øvrigt nomineret til Politikens Litteraturpris 2022 - hvids du vil stemme på den: skriv: “pris gb” og send beskeden til 1218.

I januar 2021 debuterede han som forfatter med den 552 sider store roman “Farskibet”, der af anmelderne er blevet kaldt bl.a. "en overvældende kraftudfoldelse", "et stærkt vidnesbyrd", "et enormt ambitiøst kampskrift" og "et mesterværk".
For “Farskibet” har Glenn Bech modtaget Blixenprisen 2022 i kategorien ”Årets roman” og debutantprisen Munch-Christensens Kulturlegat.

BARBRO◁◁◁
At lytte til Barbro er nemlig meget som at blive hvisket en hemmelighed. Sangene formidler et socialt engagement i deres sårbarhed, men klinger også indimellem af internet-sarkasme og teenagesure fuck(!systemet!)fingre. De er vibrerende vidnesbyrd om den enkeltes hverdag som uløseligt filtret ind i verdensflowet.

I 2022 vandt Barbro en Steppeulv som Årets Håb og modtog hertil Carl Prisen for sine tilbagelænede kompositioner. 

I 2023 udkommer debutalbummet ‘Bad Choices’, som er en bearbejdning af den hjernerystelse, der i sommer tvang Barbro til at trække stikket og gentænke sin selvomsorg.

Om sin sidste single 'fuck the world' skriver Barbro:
“the love and the song is about finding hints and clues in the people you meet. how they answer their phone or hold their cigarette, how they turn their head or react to the radio playing in the background in order to let your guards down and being more your self towards this person
looking for safety and safe spaces is a big part of operating in the world. having your hypersensors out at all times analyzing everything in your surroundings. it can be exhausting but also worth it when a stranger walks up to you and says 'oh, you mean like fuck the world?' and instantly makes you feel calm in a foreign city
to laurene”
Barbro optræder med hele sit fantastiske band denne aften.

CHRISTOPH HOUMAN ELLERSGAARD ◁◁◁
Lektor på CBS, han er sociolog og forsker i eliter og fordelingen af magt i DK. 
Også den magt vi ikke lige ser, og afdækker forskellen mellem forskellige typer af organisationer og virksomheder, og hvordan de udøver deres magt. 
 Han bruge forskellige samfundsvidenskabelige metoder til at indkredse, hvilke eliter der findes, og hvordan deres relation til hinanden og den øvrige befolkning er.  
Christoph beskæftiger sig med spørgsmål om magt og ulighed, og hvordan de forskelle forandrer sig – eller forbliver de samme – over tid og på tværs af landegrænser. 
“Jeg mener, at vi som samfund bør vide, hvem der har magten og diskutere om magten skal være fordelt, som den er.”

I 2015 udkom bogen “Magteliten”  som er en kortlægning af den danske magtelite.
“At det, vi synes udtrykker vores unikke identitet, i vid udstrækning udtrykker vores specifikke position i og rejse gennem vores samfunds klasselandskab. Det er et blik, man ikke kan aflære sig bagefter.”
Interview i djøfbladet 2022 om Pierre Bourdieus hovedværk, 'Distinktionen’.

WILMA VERSION ◁◁◁
med iscenesætter og koreograf Helle Fuglsang er kendt for at lave poetiske grænsenedbrydende og aktivistiske forestillinger og sit inkluderende performative arbejde i alverdens flygtningelejre.
Senest med “Ghettogether”, der spillede i Århus i 2022 og involverede boksning, ballet, og kortmagi.
Denne aftens performance varer 15-20 minutter.

SYDHAVNS SALONERNE ◁◁◁
er et tværæstetisk projekt støttet af Statens Kunstfond, Karens Minde Kulturfond, Københavns Musikudvalg og Kgs.Enghave Lokaludvalg arrangeret af Copenhagen Concert Community.
Salonerne bevæger sig mellem gøgl og videnskab, pop og kunst. Formen bevæger sig mellem koncert, performance, foredrag, samtale og højskolesang.
Salonerne foregår i Sydhavnen og afvikles i samarbejde med Karens Minde Kulturhus og Klein - Sydhavnens spillested.
Copenhagen Concert Community, der har base i Sydhavnen, København, ønsker at skabe koncertoplevelser, der går på tværs af genrer og generationer.


 

Dette arrangement har fundet sted

Sikker, online billetbestilling leveret af
Billetshop

Vi bruger cookies for at sikre du får den bedst mulige oplevelse på vores hjemmeside - skift indstillinger